T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / GÜLNAR - Atatürk Ortaokulu

 İzimi Dönüştürüyorum (I'm Recycling My Footprints) eTwinning Projesi Nisan Ayı Etkinlikleri

  İzimi Dönüştürüyorum (I'm Recycling My Footprints) eTwinning Projesi Nisan Ayı Etkinlikleri 

        Okulumuz İngilizce Öğretmeni Hamiyet Bulut Yeni danışmanlığında öğrencilerimizin yürüttüğü, Ekolojik Ayak İzi üzerinde duran, çevreci bir proje olarak başlatılan İzimi Dönüştürüyorum (I'm Recycling My Footprints) isimli eTwinning projesi Nisan ayını da çok güzel, yaratıcı ve anlamlı etkinliklerle tamamladı. 

 

        Nisan ayında ilk olarak ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsünden Prof. Dr. Ahmet Erkan Kıdeyş'i konuk edildi. 'Denizimi Tanıyorum ve Koruyorum' isimli söyleşisinde Sayın Kıdeyş öğrencilerimizi su, su kaynakları ve deniz kirliliği hakkında bilgilendirdi. Özellikler nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağaları ve Akdeniz fokları öğrencilerin çok dikkatini çekti.  

 

        İkinci etkinlik '25 Litre' belgeseliydi. Suyun dikkatli kullanılması gerektiği üzerinde duran bu belgesel öğrencilerimizi çok etkiledi ve yaşamlarında suyu kurumak için adımlar atmalarına teşvik etti.  Sonraki etkinlik öğrencilerimizin özellikle atık materyalleri kullanarak tasarladıkları ayraç etkinliğiydi. Öğrencilerimiz tasarladıkları bu ayraçların üzerine su ile ilgili cümleler yazdılar. 

 

       Son etkinliğik proje sloganı seçme etkinliğiydi. Bir Web 2 aracını kullanarak öğrencilerimiz proje için sloganlar yazdı ve aynı aracı kullanarak beğendikleri sloganları oyladı.  Oylama sonucunda en çok beğenilen iki slogan proje sloganı olarak seçildi. Mayıs ayında da yine anlamlı etkinliklerle projeye devam edecek olan öğrencilerimizeve ve öğretmenimize başarılar dileriz.

11-05-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.05.2021 - Güncelleme: 10.11.2022 12:00 - Görüntülenme: 245
  Beğen | 0  kişi beğendi